Kifarah

9:44 PM


.
.
What goes around comes around, karma sama laa dengan kifarah. Ada setengah orang tak fikir pasal karma or kifarah. Itu untungnya jadi umat Nabi Muhammad gais. Allah tak balas directly kat kau. Just ingat one thing laaa. Bumi bulat, ada siang ada malam, air pon ada pasang ada surut. Bulan yang kau nampak bila kat bumi pon berubah ubah bentuk. 
.
Jadi hidup tak semestinya kau kat atas je. Allah Maha Adil sayang. Just ingat what u give u will get back. Tak kat kau kat anak cucu kau. Jangan risau laa. Okay.
.
Btw, if kau baling najis pon jangan risau aku tak kan kotorkan tangan aku dengan baling najis semula ke kau. Buat busuk tangan aku laaa. Tangan kau busuk sorang tak pe. Aku aku pergi cari madu untuk baling ke kau. Dan kau tahu apa jadi bila aku baling madu ke kau? Fikir lah sendiri apa akan jadi bila kita biarkan madu kat open air. 
.
Lastly, lot of love for us. You will enjoy your honey as your wish dear. I let u dengan najis tu. 

Untitled #1

6:08 PM


While dah lama tinggakan dunia blogging nie. Now im back. 
.
Why im back? Everything in my life now 360 degree change. Everything. I have a friend and i have a lover. Bila dalam mind kita tak semua story kita boleh share dengan kawan kita. Benda tu akan buat kita jadi more depress. So now aku pilih to share my story here daripada cerita dengan kengkawan kau yang mungkin bosan dengar cerita kau.
.
Yes aku sorang penipu. Yes aku pernah tipu orang yang betul betul sayang and cinta kan aku. And now he giving me last chances. And aku akan hargai dengan sebaik-baiknyaaa. But bila aku nak dia lupakan apa yang pernah aku buat dulu. Benda tu datang balik. And yes aku tak kan give up. 
U know what? Facebook is one of thing that can ruining your life. Everybody share their experience especially in love frustrated in there. The there is a tiny human kind yang nak merangkak dalam life dia nak rasa erti bahagia cinta harapan jadi hilang bila those thing remaind  the partner to be more careful, don't trust your partner too much. Then bila laaa orang nak berubah dapat merasa peluang.
.
Then wujud kah peluang ke-dua untuk dia? Allah pon bagi peluang kepada kita bukan peluang ke-dua, malah berkali kali. Awak rasa apa yang awak share di facebook giving benefit to masyarakat. It yes and it also no. Think wisely. 
.
.
Think wisely, awak rasa apa yang awak share tu benefit? Awak nak ingat kan orang lain. Tapi aib sendiri? Itu laa yang orang cakap sebok nak ingat kan orang tapi aib sendiri di canang-canang.

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images